Køb af kajak » Gode råd til køb af din første turkajak eller kapkajak

Gode råd til dig, der skal købe din første turkajak eller kapkajak

Det kan virke uoverskueligt at købe sin første kajak og derfor anbefaler jeg altid, at du prøver dig lidt frem i din kajakklubs kajakker.  Det kan også være en rigtig god ide at prøve kajakker fra naboklubber, hvis din egen kajakklub ikke har en kajak, der passer til dit niveau og vægtklasse.

Hvornår det er rette tid at købe sin første kajak kommer helt an på dig selv, hvor meget du ror og naturligvis af, hvad din klub kan stille til rådighed. Det er skønt at have sin egen kajak og det giver en tryghed altid at ro i den samme kajak - og samtidig kan spare lidt tid på at skulle indstille fodspark og sæde.

Køb din første kajak brugt
Mit første råd til dig er at købe brugt, medmindre du naturligvis har økonomi til at købe nyt og dyrt med det samme. Det gode ved at købe brugt er, at du  kan du vokse lidt i kajakken og du har "råd" til at købe forkert. Brugte kajakker er billigere end nye og så kan du få dem med det samme - og ofte kan du sælge til næsten samme pris.


>> Læs her her køber du en brugt kajak

Når du så har lært dit behov bedre at kende, så kan du overveje at købe en ny kajak. Danmark har en del kajakforhandlere, som står klar til at rådgive og vejlede. Ofte er det eks-elite roere, som rådgiver dig. Forhør dig lidt omkring og få flere til at vejlede dig. Husk dog en ting: der er ofte lang ventetid på en ny kajak.

>> Læs også kajakforhandlere i Danmark

Tjekliste ved køb af brugt kajak

  • Spørg om fodsparket kan flyttes - nogen gange er det irret fast
  • Er kajakken vandtæt - ingen gider ro i en kajak, der tager vand ind
  • Har den haft skader - behøver ikke være et problem, men skal afspejles i prisen
  • Hvad vejer den - hvis ejeren siger det er en letvægts, så tjek efter, at det stemmer
  • Prut om prisen og sammenlign med prisen for en ny
 

Mit to vigtigste råd til dig, der køber din første kajak


Vokse ud af - ikke vokse med

Jeg har lidt for ofte set kajakroere købe en kajak, som i bund og grund er for svær til dem. Min holdning er, at man ikke skal købe en kajak, man ikke behersker. Det er lidt som at komme et par bukser en størrelse for lille og tro, at man taber sig. I stedet skal du købe en kajak, du føler dig tryg i og som du kan få mange gode kajakoplevelser i. Du skal i stedet vokse ud af din kajak, før du skifter til noget sværere, fremfor at vokse med den.


>> Vælg den rigtige sværhedsgrad

Vælg en kajak, der passer til din vægt
Der er mange, som ikke ved, at kajakken skal passe til ens vægt. Mit råd til dig er derfor at være opmærksom på, at du ikke køber en kajak, som ikke passer til din vægt. Du kan naturligvis være nødt til at gå på kompromis for at få en kajak, der passer til din pengepung, men vær obs på, at det kan gå udover den balance, du får i kajakken.


>> Læs også derfor skal kajakken passe til din vægt
Klik her for at få dit eget GoMINIsite