Kapkajakker » Fotos kajakker - sværhedsgrad 7 » Tracer (Struer Boats) - grad 7

Kapkajak Tracer K1 - grad 7
(Struer Boats)

Findes der overhovedet en kajakklub i Danmark, der ikke har en Tracer liggende i sin bådpark? De fleste roere, store som små, har brugt en Tracer som første skridt på vejen fra turbåd til kapbåd. Tracer er en klassiker!

Nogle nybegyndere med særdeles god balance vil hurtigt kunne finde sig til rette i en Tracer, da den er ekstremt stabil af en kapbåd at være, men sjovere og mere udfordrende end en turbåd. På trods af dens gode stabilitet kan man godt mærke, at den er lettere at trække gennem vandet end en hurtig turbåd.

På dage med store buler på vandet kan en Tracer være din ven til at skaffe dig point til handicap, men helt sikkert ikke ”street credit”, hvis du normalt ror en hurtigere kajak.

Tracer er velegnet som klubkajak
Tracer er en rigtig god ”overgangskajak”, når man går fra turbåd og har en ambition om at komme over i noget endnu hurtigere. De fleste nybegyndere med god balance vil hurtigt kunne finde sig til rette i en Tracer på fladt vand og helt sikkert synes, at den er sjovere at ro end en turkajak. Derfor er Tracer en god klubkajak, da den kan hjælpe klubbens roere videre over i hurtigere kajakker. Tracer kan dække et bredt spektre af personvægte, så både lette og tungere roere kan få glæde af den.
Tracer til den erfarne roer
Tracer er rigtig god i høj sø og bølger, så den er et godt alternativ til længere løb, hvor en smal kapkajak kan blive for stor en udfordring.

Tracer er en dansk kajak
Tracer er designet af Jørgen Samson, som har designet mange af de kajakker, som ligger i danske kajakklubber rundt i landet. I mange år var Tracer den mest ideelle overgangskajak mellem turbåd og kapkajak. I dag er der mange lignende kajakker på markedet.

Køb af ny Tracer
Kajakken produceres i dag af Struer Boats og kan købes fra ny flere steder i landet. Desværre sælges Tracer i dag som ny i en udgave på 15 kg. Jeg ved ikke i skrivende stund, om man kan få den i en lettere udgave, men mon ikke.

Hvis man køber en Tracer får man en bundsolid kajak, der kan klare stort set alt vejr. Det er dog ikke en kajak, der er indrettet til aggresiv kaproning, da fodsparket næsten er for lille til at montere en pullbar på og jeg har endnu ikke set en Tracer med kapsæde. Så alt i alt er Tracer en god klubkajak eller motionskajak for den knap så aggressive kajakroer.
Inventar og udstyr i Tracer
Tracer er typisk udstyret med et glasfibersæde, der let kan flyttes. Fodsparket er i træ og flyttes  meget enkelt. Både fodspark og sædeindstilling er lavet på en måde, så det kan holde til at blive flyttet meget uden at gå i stykker. Da mange af de Tracere, som ligger rundt om i klubberne er ældre modeller, så forekommer det, at fodsparkets holder knækker lidt, så nogle "trin" ikke kan fastholdes af den split som holder selve fodsparket.

Når og hvis fodspark-holderne beskadiges
Det vigtigste er faktisk at beholde den lille del træ, som typisk knækker af. Dermed er det let at lime det fast igen. hvis det først er blevet væk, så er det lidt mere vanskeligt. i slemme tilfælde kan det være løsningen af banke hele holderen af og sætte en ny i.
Tracer K1 kapkajak - her foto fra Rønne Å Rännet 2010

Fakta om Tracer K1


 • Sværhedsgrad: 7 - stabil kapkajak
 • Model: tracer
 • Mærke: Struer Boats
 • Producent: Struer Boats
 • Længde: 520 cm
 • Bredde: 51 cm
 • Kategori: Kapkajak efter ICF regler 
 • Personvægt: onesize op til 100 kg
 • Fås som ny (2011)
 • Forhandler: Kajakcentrum, Kano & Kajakværkstedet 
 • Designer: Jørgen Samsom
Køb af Tracer kapkajak K1


Tracer K1 kajak fra Struer Boats
Klik her for at få dit eget GoMINIsite