Resultater » Rönne Å Rännet resultater 2011

Rönne Å Rännet 2011 i sydsverige, Ångelholm

www.roddochkanot.se

Rönne Å Rännet 2010 - åen ligger godt beskyttet for vind. (foto: Sanne Bekker)

 

Rönne Å Rännet 2011 - 30 års jubilæum i år 


Solen bagte fra en skyfri himmel, da jeg ankom til Ängelholm ca. en time før min start skulle gå. Motionsløbet var i fuld gang og mange var ved at komme i mål, da starten var gået kl. 10. Kaproerne skulle først starte kl. 13, hvilket var en af de mange forbedringer, der var gjort fra sidste år til i år.

Ångelholm ligger ca. 1,5 times kørsel fra København, så turen havde været overkommelig. De få klubkammerater fra Neptun, som var taget med til løbet, var ved at komme i mål. Der var nemlig meget få danske roere med i år i forhold til sidste år, men som sagt så var løbet sidste år kun en skygge af dette års Rönne Å Rännet.

Fra senior tävlingsklassen til veteranklassen
Jeg var tilmeldt senior klassen, fordi jeg vidste, at løbet er udtagelse til det svenske marathon landshold. Det var derfor min forventning, at der udover at være nogle rigtig stærke og nogle semi-stærke dameroere, også ville være nogle, som jeg kunne prøve kræfter med. Distancen var på 26,7 km og det var jeg en smule nervøs over - jeg var ikke sikker på, at jeg havde nok vand med til så lang tid og jeg følte mig i det hele taget ikke klar til så lang en tur. Mit længste træningspas i år var på 16 km.

Jeg fandt ud af, at der fandtes en veteran klasse for 27+ og at der faktisk var indtil flere tilmeldte i den klasse, så jeg skyndte mig at skifte klasse. Nu var det pludselig mere overskueligt, 21,9 km med 4 overbæringer. For at være helt sikker på, at jeg havde styr på ruten talte jeg lidt med mine svenske konkurrenter - de var glade for at få endnu en deltager i klassen.

Veteranklasserne startede sammen, men var inddelt i aldersklasser
Seniorerne blev skudt af først, herefter junior og så var der fælles start for alle veteraner, herrer og damer. Jeg blev lidt i tvivl, om der var fælles start, så jeg måtte forsøge mig med mit svensk-danske og gøre mig forståelig. Det var ikke kun mig, der var i tvivl, men det hele var meget uformelt og uden den store stress i starten.

Selvom starten er samlet, så er der aldersklasser (35+, 45+, 50+, 60+) og faktisk var der 6 herrer i 50+ og 4 herrer i 60+. Jeg holder meget af at starte sammen med herrerne, for så er der altid nogen at ro med og mod.

Jeg har aldrig prøvet så lang en overbæring før
Der var 4 overbæringer på ruten og det var en meget lang overbæring. Det gjorde sådan set ikke noget, for så var der ikke så meget panik på. Jeg skal til EM for masters i Frankrig i juli, så jeg var glad for at få øvet nogle overbæringer og også afprøve at hænge og rykke på de rigtige tidspunkter.

De andre dame veteraner roede ikke i samme tempo som mig, så jeg måtte slås mod herrerne i stedet. Jeg kunne dog følge med i, at de to damer, der lå nummer to og tre skiftede plads undervejs. På den måde var løbet rigtig godt, fordi vi roede på en bane frem og tilbage og kunne se de andre, når man kom rundt i vendingerne.

Jeg har aldrig været nogen stærk taktisk roer, men i dette løb lykkedes det mig faktisk at slå en herre roer, som roede hurtigere end jeg. Han var langsommere i starten og herefter kunne jeg hænge på ham, da han kom op. Da jeg var hurtigere i overbæringen fik jeg lidt luft til ham og da han var ved at indhente mig, var heldet med mig og jeg kunne lægge mig ind på en hænger på to seniorrroere og få 100 meters forspring. Det var nok til at holde ham bag mig.

Danske deltagere fra Neptun og en fra Vallensbæk
De danske faner blev holdt højt af:

Tine Loft Nielsen/Claus Sørensen, Neptun
Jette Christiansen, Neptun

Lise Gram Eriksen, Neptun 
Pernille Bertram, Vallensbæk

Søs og Ole var også med fra tilskuerpladserne. Løbet blev støttet af Støtteforeningen Forken til alle (4) Neptun roere.


Jeg kan kun varmt anbefale andre danske klubber at deltage i løbet næste år. Hvis standarden bliver lige så høj næste år, så bliver det et godt løb.

Klik her for at få dit eget GoMINIsite