Kapkajakker » Fotos kajakker - sværhedsgrad 7

 

Sværhedsgrad 7 - Kapkajakker - meget stabile, gode overgangskajakker

Det er i denne kategori, at du finder hybrider mellem turkajakken og kapkajakken. Det er gode kajakker til den nye roer, der er klar til at prøve en større udfordring en turkajakken. Disse kajakker er typisk konstrueret meget fladt i bunden, så de giver næsten samme stabilitet som en turkajak.


Tracer (Struer Boats)

De fleste roere har prøvet en Tracer som første skridt på vejen fra turbåd til kapbåd og i mange år var Tracer det bedste bud på en overgangskajak fra turbåd til kapkajak. I dag findes der mange alternativer. Der kan siges meget godt om Tracer. Den er utrolig allround og kan beherskes hurtigt også af nybegyndere. Kaproere kan få glæde af den til vintertræning. Den produceres stadig (2013).
Sværhedsgrad: 7 Bredde: 51 cm 

Vægtklasse: ikke oplyst Type: ICF Kapkajak
>> Læs anmeldelse og beskrivelse af Tracer fra Struer Boats

TCR fra Zedtech Kayaks

TCR (Zedtech Kayaks)

Hvis du siger TCR hurtigt, så lyder det som Tracer. TCR er en stabil kapkajak fra Zedtech, som er inspireret af Tracer og altså har mange af de samme egenskaber. Den er hurtigt blevet populær i Danmark blandt andet hos kvinder. Dette skyldes, at den har meget lidt spring, hvilket gør at selv lette roere kan få spidserne i vandet og trykke den ned. Det store forskib gør den mere tør i bølger end Tracer. Kan købes fra ny 2013.
Sværhedsgrad: 7 Bredde: 49cm 

Vægtklasse: op til 110 kg Type: ICF Kapkajak
 

Citius 48 (Citius Kayaks)

Citius 48 er baseret på den lidt smallere Citius 44 med samme retningsstabilitet i sidevind og særdeles tør i bølger. Den har mere stabilitet og større volumen og passer til tungere roere - og endelig en producent, som er ærlig og skriver, at den faktisk kræver en roer på 70 kg for at presse den ned. Den er et godt alternativ til en turkajak, hvis du synes Citius 44 er for smal og den er et godt alternativ for store roere.
Sværhedsgrad: 7 Bredde: 48 cm 
Vægtklasse: 70-115 kg Type: ICF Kapkajak

Swift (Plastex Boats)

Swift er endnu et godt bud på en mellemting mellem en kapkajak og en turbåd. Plastex har i mange år været dominerende på sprint og kortbane, men Swift er altså deres bud på en masters/rekreationskajak, som de selv kalder den. Forskibet er ikke helt så markant stort som eksempelvis TCR og er designet skråt for at få et godt pagajisæt. Kan købes fra ny 2013.
Sværhedsgrad: 7 Bredde: 46 cm 

Vægtklasse: 60-90 kg Type: ICF Kapkajak

Master 46 (Kape Kayaks)

Kape Kayaks er fra Ungarn, som har en hel serie af masterkajakker, som ligger mellem kapkajakker og turbåde. Den kan fås med både tursæde og kapsæde og i tre vægtklasser ned til 11 kg. Kape Kayaks forhandles ikke længere i Danmark (2013), men da de gjorde var de særdeles attraktive i pris selv for en letvægsudgave. Du må altså en tur til Ungarn for at prøve/købe en. Eftersigende, så er Master 46 meget lig en Plastex Swift. Den hed oprindelig Master Swift.
Sværhedsgrad: 7 Bredde: 46 cm 

Vægtklasse: 50-85 kg Type: ICF Kapkajak

Player (Struer Kajak)

Player er Struer Kajaks bud på en moderne Tracer. Ifølge en anmeldelse i magasinet Kano og Kajak, så er forskibet konstrueret, så man får et godt og smalt pagajiisæt. Kapsædet kan indstilles i to højder, hvilket vidner om, at producenten netop er opmærksom på, at dette er en stor hjælp for mange. Ifølge anmeldelsen, som er lavet af en mand, så føles kajakken blød i vandet. Kan købes fra ny 2013.
Sværhedsgrad: 7 Bredde: 47 cm 

Vægtklasse: ikke oplyst Type: ICF Kapkajak

Revolution 46 (Pornyeszi Kayaks)

Pornyeszi kajakker forhandles ikke i Danmark, men er en lille ungarsk kajakproducent, Gyögry Pornyeszi, som i lighed med Struer Kajak startede med at lave trækajakker. Revolution serien består af tre modeller. Sædet har tre højdeindstillinger, hvilket er rigtig godt, hvis man vil eksperimentere lidt og samtidig kunne sætte det helt i bund. Kan købes fra ny i 2013, men du må en tur til Ungarn.
Sværhedsgrad: 7 Bredde: 46 cm 

Vægtklasse: ikke oplyst Type: ICF Kapkajak

Epsilon (Marsport)

Ifølge producenten er kajakken, så stabil at den føles som en Raven, som er en ældre kapkajak, men Epsilon er langt hurtigere. De har taget udgangspunkt i Raven og så har gjort nogle ændringer. Blandt andet har de gjort forskibet smallere for at sikre et godt pagajisæt. Kajakken fås helt ned til 8 kg, men du skal helt til England for at hente den, da der ikke er nogen dansk forhandler pt. (2013)
Sværhedsgrad: 7 Bredde: 51 cm 
Vægtklasse: 50-100 kg Type: ICF Kapkajak

Revolution 50 (Pornyeszi Kayaks)

Pornyeszi kajakker forhandles ikke i Danmark, men er en lille ungarsk kajakproducent, Gyögry Pornyeszi, som i lighed med Struer Kajak startede med at lave trækajakker. Revolution serien består af tre modeller, hvor af denne er den bredeste. Sædet har tre højdeindstillinger, hvilket er rigtig godt. Kajakken har en vandlinie på 45 cm ved idealvægten. Kan købes fra ny i 2013, men du må en tur til Ungarn.).
Sværhedsgrad: 7 Bredde: 50 cm 

Vægtklasse: ikke oplyst Type: ICF Kapkajak

Klik her for at få dit eget GoMINIsite