Turbåde/Turkajakker
To turkajakker klar til Sea Challenge Fyn - til højre en Coastline, 60 cm bred (sværhedsgrad 11) og til venstre en sort Escape, 51 cm bred (sværhedsgrad 8)

Turbåde - en dansk kajaktype

Turbåden er en særlig dansk kajaktype, som balancemæssigt og hastighedsmæssigt ligger mellem kapkajakker og havkajakker. Selve begrebet turbåd er dansk og der findes i Danmark en særlig konkurrenceklasse som kaldes turbåd (og ikke turkajak, selvom det måske ville give bedre mening).

For at stille op i turbåds-klassen skal kajakken opfylde nogle minimums krav til bredde og konstruktion - den skal som minimum være 51 cm bred og desuden skal den også være væsentligt mere fladbundet end en kapkajak.

Det er kun i Danmark, at turbåden findes som konkurrenceklasse, men turbåden er populær, også i udlandet, da den er en god hybrid mellem kapkajakkens hastighed og lethed og havkajakkens gode balanceegenskaber. De hurtigste turbåde er meget sporty og er indrettet som kapkajakker med kapsæde, fodspark og pullbar. De bredere modeller er ofte indrettet med tursæde.


Gode til langture ved kyster
Turbåden er rigtig god til motionister med knap så god balance og du kan sagtens få pulsen op og holde en høj fart. Nogle af modeller er særdeles velegnede til sejlads langs kyster og kan klare ret store bølger (jeg skriver af erfaring!). Eksempelvis så er der mange som ror Sea Challenge Fyn i turbåde.

Klik her for at få dit eget GoMINIsite